Humanistisch Vormingsonderwijs

Humanistisch Vormingsonderwijs en Levensbeschouwing (HVO) wordt tweewekelijks gegeven door een vakleerkracht. Leerlingen leren om na te denken over wie zij zijn, wat hun drijfveren zijn en wat ze kunnen. Tijdens de lessen wordt hierover gepraat en maken leerlingen kennis met meningen en ervaringen van anderen. De docent sluit daarmee aan bij de concrete ervaringen van leerlingen. Het vertrekpunt in de lessen wordt voor een groot deel gevormd door de eigen levensvragen. Leerlingen leren op een actieve en authentieke manier, waarbij hun individuele situatie aan bod komt. Ze leren keuzes te maken en te verantwoorden. De HVO-docent moedigt hen aan te communiceren over wat ze denken, voelen, willen en doen. Hierdoor kan iedere leerling ervaren wat voor hem/haar waardevol is aan het bestaan.
Meer weten over HVO? Bezoek dan de website van HVO primair.

"De organisatie van leuke activiteiten zoals inloopavond/afsluiting van een thema waarbij ouders welkom zijn, waardeer ik zeer."

"Leuk om te zien hoe er thematisch gewerkt wordt. Door de aankleding van de school is dat dan goed zichtbaar. Ik ervaar dat ondanks de kleine hoeveelheid docenten er ontzettend veel georganiseerd wordt." - ouder obs Meester Haye