Humanistisch Vormingsonderwijs

Humanistisch Vormingsonderwijs en Levensbeschouwing (HVO) wordt tweewekelijks gegeven door een vakleerkracht. Leerlingen leren om na te denken over wie zij zijn, wat hun drijfveren zijn en wat ze kunnen. Tijdens de lessen wordt hierover gepraat en maken leerlingen kennis met meningen en ervaringen van anderen. De docent sluit daarmee aan bij de concrete ervaringen van leerlingen. Het vertrekpunt in de lessen wordt voor een groot deel gevormd door de eigen levensvragen. Leerlingen leren op een actieve en authentieke manier, waarbij hun individuele situatie aan bod komt. Ze leren keuzes te maken en te verantwoorden. De HVO-docent moedigt hen aan te communiceren over wat ze denken, voelen, willen en doen. Hierdoor kan iedere leerling ervaren wat voor hem/haar waardevol is aan het bestaan.
Meer weten over HVO? Bezoek dan de website van HVO primair.

Leerlingen aan het woord

"Goed dat we met z'n allen werken aan het pesten en dat we dat niet meer doen."

"We vinden het fijn dat er een gezamenlijk schoolplein is met veel ruimte en leuke speeltoestellen. Het is vaak rustig in de klas en we werken goed samen." - leerlingen obs Meester Haye