Werken met thema's op Het Kwartet

14-03-2024
Sinds een paar jaar werken de scholen van Het Kwartet met thema's uit de methode "Alles in 1". Op iedere school worden hoeken in de gemeenschapsruimtes ingericht verbonden aan deze thema's. De kinderen kunnen zelfstandig met de opdrachten aan het werk.

Ook worden de handvaardigheidslessen o.b.v juf Natasha binnen het thema gegeven. Ook leert zij de kinderen verschillende technieken aan. Op 't Tilletje/Warder zijn de thema's Nederland, Kunst, Moderne Geschiedenis aan bod geweest en op dit moment het thema Communicatie. Het laatste thema zal gaan over planten. Dus binnen de domeinen; Aardrijkskunde, Cultuur, Geschiedenis, Techniek en Natuur komt alles aan bod. Ieder jaar wisselen uiteraard de thema's.  

Ouders aan het woord

"De organisatie van leuke activiteiten zoals inloopavond/afsluiting van een thema waarbij ouders welkom zijn, waardeer ik zeer."

"Leuk om te zien hoe er thematisch gewerkt wordt. Door de aankleding van de school is dat dan goed zichtbaar. Ik ervaar dat ondanks de kleine hoeveelheid docenten er ontzettend veel georganiseerd wordt." - ouder obs Meester Haye