Vertrouwen

Bij de scholen van Het Kwartet hangt het touwtje nog steeds uit de brievenbus
We besteden veel aandacht aan vertrouwen. We willen dat iedereen zich veilig voelt en zichzelf kan zijn, want alleen in een vertrouwde omgeving durf je grenzen te verleggen en dingen te doen die je nog niet eerder hebt gedaan. Vertrouwen is het begin van alle groei.

Waar vertrouwen is, is plezier. Dat gaat vanzelf. Plezier maakt het leuk om nieuwe dingen te leren en te ontdekken. Niet alleen als het gaat om basisvaardigheden als rekenen, lezen en schrijven, ook als het gaat om elkaar. Weten dat leren leuk is, daar hebben kinderen hun hele leven plezier van.

"Ik zou van de daken willen schreeuwen hoe blij ik ben dat mijn dochter bij jullie op school zit."

"Eerst zat mijn dochter op een 'grote' school waar ze slechts een nummer was. Nu ze nog maar anderhalf jaar op de Prinses Beatrix zit, groeit ze enorm. Ik kan soms bijna niet geloven hoe hoog ze scoort!" - moeder obs Prinses Beatrix